Wanneer u te maken heeft met laagstaande wenkbrauwen, diepe rimpels in het voorhoofd of een duidelijke frons, kan dit leiden tot een vermoeide of zelfs strenge uitstraling. Bovendien kan de druk op uw ogen ervoor zorgen dat u ongemerkt uw voorhoofdsspieren aanspant, wat hoofdpijn, spanning en vermoeidheid kan veroorzaken.
In dergelijke gevallen kan een endoscopische voorhoofdslift een effectieve oplossing zijn. Deze procedure heeft als doel het liften en strakker maken van de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen, waardoor u een jongere, meer ontspannen en uitgeruste uitstraling krijgt. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met een ooglidcorrectie voor een nog frissere blik.
De resultaten van een endoscopische voorhoofdslift blijven doorgaans 10 tot 15 jaar zichtbaar. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het natuurlijke verouderingsproces van de huid.
Er zijn twee benaderingen voor deze ingreep:
Voorhoofdslift: Hierbij wordt een incisie langs de haarlijn gemaakt.
Directe wenkbrauwlift: Bij deze techniek wordt huid verwijderd boven de wenkbrauwen. Hoewel er kleine littekens kunnen ontstaan aan de bovenrand van de wenkbrauwen, vervagen deze in de loop der tijd en zijn ze nauwelijks zichtbaar.
Tijdens een consultatie bespreekt onze chirurg, Dr. Van Nimmen, samen met u welke methode het beste bij uw situatie past.
Het verminderen of verdwijnen van een vermoeide, norse blik
Een subtiel prominentere arcadeboog
Minder druk op de ogen
Zoals bij elke medische ingreep kunnen er risico’s aan verbonden zijn, waaronder:
Ophoping van bloed onder de huid (hematoom)
Onverwachte reactie op de verdoving
Nabloeding of infectie
Gevoelsveranderingen in de huid
Littekens die blijvend zichtbaar kunnen zijn
Beschadiging van onderliggende structuren
Onbevredigend esthetisch resultaat of asymmetrie in de wenkbrauwen
De behandeling vindt plaats onder algehele narcose of lokale verdoving. Na de ingreep kunt u last krijgen van lichte ongemakken zoals zwelling, gevoelloosheid of tintelingen. De incisieplaatsen kunnen wat gevoelig of jeukerig aanvoelen, vooral bij behaarde delen van het hoofd. Deze klachten verdwijnen meestal binnen drie maanden.
Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren vaak in de eerste drie dagen na de ingreep en nemen daarna geleidelijk af. Het is normaal dat zwellingen naar de oogleden zakken. De huid op uw voorhoofd kan tijdelijk hard aanvoelen als gevolg van littekenvorming en het verkleven van weefsellagen. Dit normaliseert vanzelf in de weken na de ingreep.
Om het herstel te bevorderen en het beste resultaat te bereiken, is het belangrijk om de nazorginstructies zorgvuldig op te volgen.
Koelen: Gebruik de eerste twee dagen na de ingreep ijspakken om de zwelling te verminderen.
Hoog slapen: Lig tijdens het slapen met een extra kussen onder uw hoofd om vochtophoping te voorkomen.
Littekencrème: Zodra de wond gesloten is en eventuele korstjes zijn verdwenen, kunt u beginnen met het aanbrengen van littekencrème. Breng deze tweemaal per dag aan om een mooie genezing te ondersteunen.
Onze medewerkers begeleiden u tijdens de nazorgperiode en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.